Фіскальна служба вже розмитнила "євроблях" на 2 мільярди гривень / фото УНІАН

Митниці Державної фіскальної служби (ДФС) в період з 25 листопада 2018 року по 15 січня включно оформили за новим пільговими умовами понад 31 тисячі автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені в Україну з 1 січня 2015 року і до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів.

Читайте такожУкраїнці завалили словацьке прикордонне селище покинутими «євробляхами» (фото)

Як повідомили в прес-службі ДФС, всього за вказаний період до бюджету сплачено близько 2 мільярди гривень митних платежів.

Відео дня

"Найбільшу кількість транспортних засобів оформлено у Києві - майже 5,5 тисячі", - відзначили в прес-службі.

Зокрема, із загальної кількості розмитнених автомобілів 26 тисяч штук перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за які автовласники добровільно сплатили 221,6 мільйона гривень (8500 гривень за кожне авто), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за дане порушення.

За даними прес-служби, в середньому за вказаний період в Пенсійний фонд щодня перераховувалося понад 38 мільйонів гривень за розмитнені за новим пільговими умовами авто на єврономерах.

У ДФС нагадали, що 22 лютого закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

"Після цього часу власники таких автомобілів будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада в Україні набули чинності закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації, які були прийняті Радою 8 листопада, а 23 листопада - підписано президентом.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу передбачено введення базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна і його обсягу.

З дня набрання чинності вводиться 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення автомобілів, які були ввезені з 1 січня 2015 року до набрання чинності цього закону.

До цього власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з еврономерами.