У столичному транспорті почали фіксувати проїзд власників "Картки киянина" / фото УНІАН

У наземному транспорті Києва з допомогою валідаторів почали фіксувати проїзд пільговиків - власників "Картки киянина".

Читайте такожУ 2019 році в столиці введуть оновлені "Картки киянина"

Про це повідомляється на сторінці КП "Київпастранс" у Facebook.

Відео дня

"Після посадки в трамвай, тролейбус або автобус пасажир пільгової категорії зобов'язаний зареєструвати свою поїздку: піднести "Картку киянина" до валідатору і дочекатися відповідного звукового сигналу. Кошти при реєстрації на валидаторе не справляються", - йдеться в повідомленні.

У "Київпастрансі" зазначають, що незареєстрована пільгова "Картка киянина" не дає права на безкоштовний проїзд.

"Зверніть увагу! Кількість пільгових поїздок протягом року не обмежена. Пільги, надані раніше державою, залишаються без змін", - зазначили в КП.

Довідка УНІАН. Для впровадження системи єдиного електронного квитка у комунальному транспорті Києва встановлено спеціальне обладнання - валідатори. З 1 листопада 2018 року почалося тестування нової системи оплати проїзду за допомогою електронних квитків. Після цього етапу передбачений період дослідної експлуатації системи.

Передбачено, що право пасажиру на отримання транспортних послуг буде надаватися на підставі: електронного квитка, зареєстрованого в АСОП (у вигляді транспортної картки або одноразового QR-коду) проїзних квитків; посвідчення або довідки, що дає право на пільговий проїзд згідно із законодавством; студентського (учнівського) квитка; багатофункціональної електронної пластикової картки "Картка киянина".

Після проведення дослідної експлуатації системи автоматизованої оплати планують ввести в промислову експлуатацію з 31 жовтня 2019 року на всіх видах міського пасажирського транспорту.

У перехідний період, який триватиме до 1 листопада 2019 року, в пасажирському транспорті можна буде придбати звичайні квитки (або жетони у метрополітені). Вартість однієї поїздки в цей період залишається без змін. Придбати квитки можна в звичайних для жителів і гостей Києва місцях (у кондуктора в транспорті, на зупинках).

Як зазначають у КМДА, про старт продажів транспортних карток буде повідомлено додатково.

У Києві карта-носій електронного квитка буде коштувати орієнтовно 40 гривень і поверненню не підлягає.

Після придбання і перед початком використання картку необхідно зареєструвати (активувати) в особистому кабінеті користувача електронних послуг.