Фото ukravtodor.gov.ua

Начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик дав вказівку підрядним організаціям засипати  вибоїни на державних дорогах краю білим щебенем.

Читайте такожПрем’єр розповів, скільки грошей буде виділено на відновлення місцевих доріг в 2019 році

Як повідомили УНІАН в САД Тернопільщини, ліквідація ямковості проводиться виключно на тих автошляхах, де не було поточного середнього ремонту у останній період.

Відео дня

«Головне завдання – гарантувати безпеку руху, бо навіть через дрібну вибоїну може трапитися ДТП. Як би дорожників за аварійний ремонт не критикували, важливіше – людське життя», – підкреслив Юлик.

Він додав, що як тільки дозволятиме температурний режим, ямковість ліквідуватимуть гарячим асфальтобетоном. Для цього середньодобова температура повинна становити щонайменше 5 градусів тепла.

«Зараз вибоїни засипають щебенем, який заготовляють в місцевих кар’єрах перед початком осінньо-зимового періоду, відтак оплачується лише людська праця та експлуатація механізмів. Водночас покриття відремонтованих минуло річ трас Тернопіль-Львів, обхід Тернополя, Тернопіль-Підволочиськ, Тернопіль-Кременець зараз перебуває у відмінному стані і ремонтів не потребує.», – зауважив Юлик.