Омелян прокоментував будівництво аеропорту "Придніпров'я" / фото flickr.com, sigmama

Реалізація проекту будівництва нового аеропорту "Придніпров'я" на адміністративному кордоні Дніпропетровської і Запорізької областей біля селища Солоне не матиме негативного впливу на роботу діючих аеропортів у Дніпропетровську та Запоріжжі.

Читайте такожОмелян назвавши терміни будівництва нового українського аеропорту "придніпров'я"

Про це журналістам повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Відео дня

"Ми бачимо, що це абсолютно нормальна модель для розвитку регіону. Конгломерація, про яку ми говоримо – Дніпро – Запоріжжя - Кривий Ріг, має більше населення, ніж Київ. А тому всі існуючі аеропорти успішно працюватимуть", - сказав міністр.

Він зазначив, що в діючих аеропортах Дніпра і Запоріжжя існують проблеми з власністю.

"Аеропорти знаходяться в незрозумілій власності. І ми не хочемо ризикувати грошима платників податків", - підкреслив міністр.

Він додав, що минулого року Укравтодор завершив будівництво автомагістралі Дніпро - Запоріжжя, що дозволить громадянам зручно добиратися до нового аеропорту "Придніпров'я".

"Зараз ми погоджуємо всю документацію і, звичайно ж, відзвітуємо, щойно завершимо всі розрахунки по проекту", - підсумував голова Мінінфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада минулого року міністр Омелян заявив, що новий аеропорт "Придніпров'я" на адмінкордоні Дніпропетровської і Запорізької областей біля селища Солоне може бути побудований максимум за три роки.