Ford розробляє повністю електричний пікап / фото itc.ua

Американська компанія Ford досить серйозно взялася за електрифікацію своєї лінійки.

Читайте такожПродажів електромобілів в Україні минулого року зріс у 2 рази

На зустрічі з пресою в Детройті голова підрозділу глобальних продажів Ford Джим Фарлі оголосив, що компанія розробляє повністю електричний пікап легендарної серії Ford F-150, прем'єра якої відбулася в 1975 році, повідомляє itc.ua.

Відео дня

Він зазначив, що додатково до існуючої ДВЗ-версії пікапа компанія випустить гібридний варіант, а потім і повністю електричний Ford F-150. Робота над гібридною версією ведеться з 2015 року, проте електромобіль буде цілком окремим проектом, а не просто трохи модифікованим гібридом. Терміни виходу на ринок поки не обговорюються, проте мова напевно йде про найближчі 2-3 роки.

фото itc.ua

На американському ринку пікапи Ford F-150 є одними з найбільш популярних і відомих засобів пересування (на них припадає третина всіх продажів Ford у США), тому не дивно, що автовиробник вирішив запропонувати варіант, який привабить молодих і відповідальних користувачів, пише видання.

Нагадаємо, компанія збирається залишити на ринку США тільки два «легковики» — Mustang і Focus Active, до 2020 року 90% автомобілів бренду будуть пікапами, SUV і кросоверами. Якщо говорити про конкуренцію, то це як мінімум майбутній Tesla Pickup і свіжий Rivian R1T.

У даний момент компанія активно працює над своїм першим електромобілем Ford Mach 1 (Mach E), що представляє собою кросовер в стилістиці спортивного Mustang. Розробники націлилися на запас ходу 500 км і повинні представити модель в кінці поточного — початку наступного року.

Ну, а на початку минулого року, Ford оголосив про збільшення інвестицій в розвиток електромобілів з $4,5 млрд до $11 млрд і плани випустити шість нових електромобілів вже до 2022 році.