ЗМІ дізналися про вимогу Франції об'єднати Renault і Nissan / фото pixabay.com

Міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер спростував повідомлення про наміри французького уряду добиватися злиття Renault і Nissan в єдиний холдинг.

Читайте такожУ ЄС відзвітували про продажів автомобілів за рік: які марки європейці купують

Про це повідомляє РБК з посиланням на Le Monde.

Відео дня

За словами міністра, це питання не стоїть на порядку денному. Ле Мер зазначив, що Франція прихильниця належного функціонування та довговічності альянсу Renault і Nissan.

Напередодні японська газета Nikkei писала, що урядова делегація Франції під час відвідування Токіо заявила японській стороні, що прагнутиме до об'єднання Renault і Nissan в холдингову компанію. За даними видання, через наростання напруженості у відносинах між партнерами Париж відновив тиск з метою злиття. Nissan виступає проти через побоювання, що уряд Франції, який є акціонером Renault, отримає можливість впливати на політику холдингу, писала газета.

У грудні 2018 року колишнього топ-менеджера Nissan Карлоса Гона звинуватили у порушенні фінансового законодавства. Спочатку його звинувачували в приховуванні доходів, однак 11 січня прокуратура Токіо пред'явила йому звинувачення в зловживанні довірою, нанесенні компанії Nissan шкоди на $17 млн і заниженні доходів в період з 2015 по 2017 рік.