Нацполіція розслідує викрадення 20 мільйонів / фото УНІАН

Національна поліція України проводить розслідування за фактами привласнення коштів службовими особами «Укрзалізниці» під час будівництва залізничної гілки для Kyiv Boryspil Express. Про це йдеться в рішенні Печерського райсуду Києва від 17 січня.

Читайте такожЕкспрес в "Бориспіль" знову зламався, навіть не виїхавши за межі Києва

Згідно з постановою, головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування від 4 грудня 2018 року за фактами привласнення коштів в особливо великих розмірах службовими особами одного з підприємств державної форми власності за попередньою змовою з службовими особами одного з підприємств приватної форми власності шляхом формального документального оформлення виконання робіт та внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів.

Відео дня

Зазначається, що в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що протягом 2018 року компанія «Рілейд» не раз перемагала в державних закупівлях філії «Укрзалізниці» - «Південно-Західної залізниці» щодо об'єкту будівництва «Організація залізничного пасажирського сполучення міста Києва - Міжнародний аеропорт «Бориспіль» на загальну суму 20,444582 млн гривень.

«Службовими особами компанії«Рілейд» з метою привласнення бюджетних коштів, отримані кошти від філії «Укрзалізниця»-«Південно-Західна залізниця» перераховані на рахунки підприємств з ознаками «фіктивності», а саме: компанії «Магістраль-77»; «Лаукар-Інфо»; «Трейд Сінерджі»; «Дейнеко Груп»; «Прайм Стрім Оіл»; «Атлант Строй Груп»; ПТГ; «Аміран ХХI»; «Металхолдинг» за нібито виконані роботи», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в зв'язку з цим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до банківських установ, в яких компанія «Рілейд» і «Магістраль-77» були або є на даний час клієнтами.

«Згідно з отриманими в ході досудового розслідування документами, «Рілейд» і «Магістраль-77» є клієнтами «Крісталбанк».

Зазначається, що суд задовольнив клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України капітана поліції Анатолія Івановича Лютюка про тимчасовий доступ до речей і документів «Крісталбанк».

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада «Укрзалізниця» запустила залізничний експрес Kyiv Boryspil Express між вокзалом «Київ-Пасажирський» та міжнародним аеропортом «Бориспіль». Проект вдалося реалізувати протягом дев'яти місяців за 480 млн грн.