Hyperloop складається з аеродинамічної труби і капсули / фото Okras / wikipedia.org

Американська компанія Hyperloop Transportation Technologies (HTT), що займається розробкою високошвидкісних поїздів, може почати комерційну експлуатацію таких поїздів вже в 2022 році.

Читайте такожПерший європейський Hyperloop побудують в Швейцарії

Про це заявив генеральний директор компанії Дірк Алборн в інтерв'ю телеканалу CNBC, передає «Комерсант».

Відео дня

«Ми очікуємо, що зможемо запустити першу комерційну лінію через три роки»,— повідомив топ-менеджер у Давосі. Крім того, він натякнув, що бажаючі можуть взяти участь в тестах вже до кінця цього року, якщо вони підпишуть відповідну згоду з відмовою від претензій. «Ми планували розпочати перші тести в Еміратах, в планах стоїть 2020 рік,— зазначив голова HTT.— Але це має бути перша комерційна лінія, і якщо хтось підпише згоду на участь у тестах, ми могли би влаштувати поїздку навіть трохи раніше».

Нагадаємо, Hyperloop («Гіперпетля») складається з аеродинамічної труби і капсули, яка здатна пересуватися без повітряного опору і розганятися до рекордних швидкостей.

Ідею транспортної системи запропонував у 2012 році підприємець Ілон Маск. У серпні 2013 року він оцінив витрати на її реалізацію в $6-7,5 млрд. Розвитком проекту зайнялися дві компанії - Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One.