Автовиробник вкладе в завод 200 мільйонів євро / фото picryl.com

Німецький автовиробник Mercedes-Benz вироблятиме акумуляторні батареї для своїх електромобілів у Польщі, заявив прем'єр-міністр цієї країни Матеуш Моравецький. Розмір інвестицій становитиме 200 млн євро, нове виробництво створить 300 нових робочих місць.

Читайте такожTesla незабаром почне поставки бюджетних Model 3 до Європи

«Ми дуже раді, що інвестор, який вже кілька років співпрацює з Польщею, знову вирішив вкласти кошти в нашу країну», — заявив Матеуш Моравецький під час прес-конференції, передає itc.ua.

Відео дня

Зазначимо, що Mercedes-Benz побудує фабрику електричних батарей в місті Явір (Jawor), яке знаходиться в 100 км від німецького кордону і де цей виробник вже будує завод з виробництва двигунів для ДВС-моделей. Таким чином, мова йде про цілий комплекс, який займатиметься випуском ключових автомобільних компонентів у Східній Європі. Відзначимо, що нова фабрика не займатиметься виготовленням одиничних акумуляторних комірок, там тільки збиратимуть їх в акумуляторні блоки.

До 2030 року компанія Daimler AG збирається придбати акумуляторів для електромобілів на суму близько 20 млрд євро ($23 млрд). Таким чином в компанії вирішили підготуватися до масового випуску електромобілів і гібридів, виробництво яких суттєво зросте починаючи з 2020 року.

З урахуванням нової фабрики в Польщі, виробнича мережа з випуску батарей зросте до 9 фабрик у семи локаціях на трьох континентах. Компанія Mercedes-Benz вже почала будувати «хаби» з виробництва електромобілів і батарей для них по всьому світу.

До 2022 році німецький автовиробник планує електрифікувати всі свої моделі, створивши близько 50 різних електричних моделей (з яких близько 10 — чисті, а решта — гібриди) і запропонувавши потенційному покупцеві хоча б одну електричну альтернативу обраної моделі.