За минулий рік "Укрзалізниця" відремонтувала майже 2 тисячі кілометрів шляхів / фото inshe.tv

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" в 2018 році відремонтувала загалом майже 2 тисячі кілометрів шляхів, що є рекордом за останні 5 років.

Читайте такожДвоповерхові поїзди Skoda відправлять на капітальний ремонт

Як повідомила прес-служба компанії, більшу частину робіт з ремонту та модернізації колій в 2018 році виконано на основних напрямках транс'європейської транспортної мережі (TEN-T).

Відео дня

За словами голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, в 2018 році на мережі TEN-T компанія реконструювала близько 300 кілометрів шляхів. "Завдяки цим ремонтів ми продовжили розвиток транзитного потенціалу країни. Цьогоріч плануємо не зменшувати темпи", - цитує прес-служба Кравцова.

Зазначається, що в 2018 році реконструйовано 281,5 кілометри шляхів, капітальним ремонтом відремонтовано 273,3 км колій, середнім ремонтом - 809,9 кілометра колії та комплексно-оздоровчим - 549,7 кілометри шляхів.

"Крім того, укладено 270 комплектів нових стрілочних переводів, зокрема, 159 комплектів-на залізобетонних брусах і 98 комплектів металевих частин. Також замінено 172 комплекту старопридатних стрілочних переводів та відновлено середнім ремонтом 567 комплектів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше робіт проводилося на напрямках Київ - Жмеринка - Підволочиськ - Львів - Мостиська, від Львова до західного прикордонного переходу станції Чоп, Фастів - Миронівка - П'ятихатки - Чаплине - Покровськ, Жмеринка - Одеса, Ягодин - Ковель - Здолбунів - Козятин і Київ - Ніжин.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" в 2018 році збільшила капітальні інвестиції на 55%, і їх сума досягла майже 16 мільярдів гривень.

У 2019 році компанія планує освоїти 24,53 мільярда гривень капітальних інвестицій, що становить 34,9% від потреби.