фото УНІАН

У бізнесу, за фактом, забирають гроші на потреби "Укрзалізниці".

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказав голова Асоціації власників вагонів Олександр Криворучко.

"У бізнесу, за фактом, забирають гроші на потреби "Укрзалізниці". Нам дуже часто розповідають про те, що підвищення необхідне для того, щоб компенсувати збитки "Укрзалізниці" по пасажирському напрямку, яке несе порядку 10 мільярдів гривень збитків для держмонополії. Ну, тоді давайте будемо говорити відверто про те, що кожна поїздка кожного пересічного українця на залізниці не спонсорується урядом України, а якимсь вантажовідправником вантажним, який платить більше для того, щоб ми їздили дешевше, ми їздили з якоюсь компенсацією і так далі", - сказав він.

Відео дня

На думку Криворучко, якщо УЗ не може знизити тарифи на пасажирські перевезення, повинна виводити якісь функції у оутсорцинг.

"Якщо вона розуміє, що перевезення пасажирів на цій ділянці збиткове, нехай опрацьовує питання передачі цього напрямку, наприклад, в якісь приватні руки, в яких цей напрям зможе заробляти гроші. Я не кажу про залізничний сегмент, нехай це буде автотранспорт. Є ділянки, на яких автотранспорт цілком конкурує за ціною, як ви правильно говорите, з залізницею", - додав він.