facebook.com.Ukrzaliznytsia

Директор ТОВ «Рилейд» Юрій Кулаков заявив про абсурдність і замовний характер звинувачень компанії у змові з Південно-Західною Залізницею і розкрадання бюджетних ресурсів в особливо великих розмірах при будівництві залізничної гілки для «бориспільського експресу».

В ексклюзивному інтерв'ю виданню «КиевВласть», директор ТОВ «Рилейд» Юрій Кулаков заявив про намір компанії відстоювати в суді ділову репутацію, стягнувши з Національної поліції компенсацію завданих збитків.

«Ми будемо адекватно реагувати на будь-які протизаконні дії щодо нашої компанії», - заявив Кулаков.

Відео дня

На його думку, порушення Головним слідчим комітетом Національної поліції України кримінальної справи, а також вкидання і тиражування в інформаційному просторі на етапі досудового слідства домислів про причетність ТОВ «Рилейд» до присвоєння 20,5 млн грн, виділених на будівництво, свідчать про замовний характер нападок на компанію з боку правоохоронного органу.

«Ми чесно перемогли в тендері. Після цього між ТОВ «Рилейд» та філією «Укрзалізниці» в особі Південно-Західної залізниці було укладено офіційний договір про виконання робіт, в якому чітко було прописано їх вартість. Незважаючи на дуже стислі терміни роботи були виконані належним чином і результат відповідає всім вимогам якості. Об'єкт пройшов експертизу і був прийнятий в експлуатацію замовником. Платформу в Борисполі урочисто відкрили. По гілці пішли поїзди. Ніяких претензій до нас, як з боку «Укрзалізниці», так і правоохоронних органів, до останнього моменту не було. І раптом починаються якісь спроби нас звинуватити в тому, чого ми не те що не робили, а навіть помислити не могли. Спочатку відкривають справу, потім (до суду!) його матеріали вкидають в інформпростір – і відразу з обвинувальною інтонацією. В наявності всі ознаки інформаційної атаки. Тому ми просто хочемо захистити свою репутацію і назавжди припинити спроби поставити під сумнів наш професіоналізм і порядність», - заявив Юрій Кулаков.

Директор ТОВ «Рилейд» акцентує увагу, що інкримінована поліцією сума розкрадань у розмірі 20,5 млн грн фактично збігається з вартістю виконаних компанією робіт.

«Спочатку вартість проекту, внесена в договір, оцінювалася в 20,8 млн грн! Однак, з незалежних від нас причин, в ході реалізації проекту сума зросла на 4,5 млн грн. 85%-90% від загальної вартості проекту склали наші витрати на закупівлю будматеріалів та виготовлення металоконструкцій, навісів і так далі. У договорі було чітко прописано, що роботи виконуються з матеріалів підрядника. Створюється таке враження, що співробітники Нацполіції не спромоглися навіть ознайомитися зі змістом договору про будівництво бориспільської гілки», - сказав керівник ТОВ «Рилейд».