За низкою інших показників компанія не виправдала очікувань аналітиків \ фото twitter/tesla

Акції Tesla впали на 5% після виходу звітності компанії, що помітно розчарувала інвесторів. Незважаючи на те що Ілон Маск дотримався обіцянки і компанія показала чистий прибуток ($139 млн), вона виявилася помітно нижчою показників попереднього кварталу ($312 млн).

Читайте такожМаск повідомив, що Tesla залишиться публічною компанією

Втім за підсумками року компанії вийти в прибуток не вдалося: чистий збиток Tesla за весь 2018 рік склав $976 млн, що вдвічі менше, ніж за підсумками 2017 року - $1,9 млрд, передає kommersant. Крім того, за низкою інших показників компанія не виправдала очікувань аналітиків: прибуток в перерахунку на акцію склав $1,93, тоді як опитані Refinitiv аналітики чекали показника в $2,2.

Відео дня

На реакції інвесторів позначилося й те, що глава компанії Ілон Маск прямо в ході презентації звітності перед аналітиками несподівано для всіх оголосив про відставку фінансового директора Діпака Ахуджі. Це вже друга відставка Ахуджі з Tesla: в 2015 році він вперше пішов з компанії, але потім повернувся в 2017 році після настільки ж раптової відставки іншого фінансового директора, Джейсона Уїлера. Новим фінансовим директором Tesla призначений Зак Кіркхорн, який раніше обіймав посаду віце-президента з фінансових операцій.