Інвестиції в Україні будуть спрямовані на модернізацію / фото УНІАН

Європейська комісія і Світовий банк розробили інвестиційний план дій щодо інвестування в транс'європейську транспортну мережу (TEN-T) у країнах "Східного партнерства", який передбачає виділення Україні 851 млн євро на оновлення залізничної інфраструктури.

Читайте такожМіжнародні донори виділять 4,5 мільярда євро на інфраструктуру в Україні

Про це повідомило видання Railwaygazette.

Відео дня

Відзначається, що проект передбачає реалізацію проектів, спрямованих на підвищення доступності та економічного зростання в країнах Східного партнерства - Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Повідомляється, що інвестиції в Україні будуть спрямовані на модернізацію, електрифікацію та збільшення пропускної спроможності залізничного сполучення за маршрутами до західного кордону і в напрямку з півночі на південь.

Єврокомісія планує надати фінансування для 9 українських проектів, а загальна протяжність українських колій, які потребують поліпшення в рамках TEN-T, становить 530 кілометрів.

Загалом, для шести країн планується виділити 12,8 млрд євро, з яких на залізниці припадає 2 млрд євро. «Проекти включають 4800 км нових або модернізованих автомобільних і залізних доріг, шість портів і 11 логістичних центрів. План передбачає, що короткострокові проекти можуть бути завершені до 2020 року, а довгострокові - до 2030 року», - йдеться в повідомленні.