Volkswagen показала перші зображення електричного баггі / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen офіційно підтвердила, що збирається відродити свій легендарний піщаний баггі. Новинку VW ID. BUGGY покажуть публіці 5 березня на Женевському автосалоні, а поки автовиробник показав перші зображення цього електричного баггі.

Читайте такожVolkswagen третій рік поспіль залишається найбільшим автовиробником

Як пише itc.ua, технічних даних про новинку поки немає, проте з урахуванням того, що вона буде побудована на фірмовій модульній платформі MEB, можна очікувати показників швидкості і запасу ходу на рівні інших нових моделей електромобілів сімейства VW ID. Як і попередники, модель ID. BUGGY відрізняється відсутністю даху і дверей, а також яскраво вираженими позашляховими здібностями.

Відео дня

Творці електричного VW ID. BUGGY надихалися класичними американськими пляжними баггі 60-70 років, які використовували в якості основи агрегати Volkswagen Beetle. Судячи із зображень, їм вдалося зберегти ту саму молодіжну стилістику, внісши в дизайн сучасні «електричні» риси.

З допомогою даної моделі Volkswagen хоче продемонструвати, що завдяки своїй модульності і гнучкості платформа MEB підходить не лише для нудних серійних моделей стандартного формату, але й для цікавіших і незвичайних електромобілів.

фото Volkswagen

Зазначимо, що переробкою Volkswagen Beetle в пляжні баггі в США займалися не тільки аматори-одинаки кастомних моделей, але й відразу кілька компаній, включаючи Hebmuller, Rometsch, Meyers Manx. В результаті, в період з 60-х по 80-ті роки минулого століття, на ринок було випущено близько 250 тисяч таких баггі.