З лютого на вулицях Києва почнуть працювати інспектора з паркування / фото УНІАН

У Києві з 1 лютого перші 10 інспекторів з паркування Департаменту транспортної інфраструктури КМДА вийдуть на вулиці для слідкування за правилами парковки.

Читайте такожВ Україні хочуть обладнати електрозарядками всі парковки

Про це повідомив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури – начальник управління (інспекції) з паркування Дмитро Рахматуллін, пише муніципальне видання «Вечірній Київ».

Відео дня

Він зазначив, що поки це буде їх тестовий режим роботи.

Через 2 місяці буде впроваджуватися другий етап, коли інспектори, а їх стане більше, почнуть робити фотофіксацію й виписувати штрафи.

«А вже в травні можна буде впровадити третій етап, коли інспектори й поліція зможуть приймати більш суворі рішення. Тоді застосовуватиметься евакуація припаркованого з порушеннями транспорту. Але до того часу, Київрада має внести зміни до деяких міських положень й документів», - зазначив Рахматуллін.

https://vechirniykiev.com.ua/news/z-1-lyutoho-na-vulytsi-kyyeva-vyydut-inspektory-z-parkuvannya

Як повідомляв УНІАН, 27 вересня 2018 р. Київрада прийняла рішення, яким уповноважила інспекторів з паркування Департаменту транспортної інфраструктури КМДА проводити тимчасове затримання транспортних засобів у разі вчинення порушення правил зупинки, стоянки.

Рішення прийнято у зв’язку з заходами реформування сфери паркування, передбаченими Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» від 21.12.2017 р., який набув чинності 27 вересня.

Згідно з рішенням Київради, інспектори з паркування отримали повноваження розглядати справи про адмінпорушення, передбачені частинами 1 та 3 Статті 122, частиною 1 та 2 Статті 152 адміністративного Кодексу України, від імені виконавчого органу Київради – Київської міськдержадміністрації.

Визначено, що інспектори здійснюватимуть фіксацію порушень за допомогою технічних засобів, що дають можливість здійснювати фотозйомку та відеозапис.

Також зазначається, що здійснювати доставку тимчасово затриманих автомобілів для зберігання на спецмайданчики чи стоянки можуть за інформацією інспекторів: суб’єкти господарювання, які мають відповідні повноваження, а також комунальні підприємства, за якими закріплено евакуатори.

Директор департаменту транспорту Сергій Симонов виступаючи на засіданні Київради зазначив, що штат інспекторів вже формується відповідно до підписаного напередодні Київським міським головою розпорядження про збільшення кількості працівників департаменту на 148 осіб для створення інспекції (бо інспекторами мають бути працівники державної служби, а не комунальних підприємств).

За його словами, людей відбирають на конкурсних засадах.

Симонов також зауважив, що наразі для реалізації закону про паркування не вистачає підзаконних документів.

«Для того, щоб почали працювати наші інспектори нам потрібен доступ до трьох реєстрів. Перший – реєстр власників автотранспортних засобів, який робиться на рівні Кабінету міністрів і який ще не розроблений і київській владі не наданий. Другий реєстр – це реєстр адмінпорушень і останній - це реєстр так званих «євроблях», які потрапляють на митну територію України, для них теж повинен бути створений реєстр. Поки реєстри не будуть створені ми не можемо повноцінно реалізувати цей закон, але ми готуємося», - прокоментував Симонов.

За його словами, як тільки місто отримає реєстри, відразу зможуть працювати інспектори з паркування.