Омелян назвав вартість капремонту та будівництва автодоріг в 2018 році / фото УНІАН

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян назвав вартість проведення капітального ремонту та будівництва автомобільних доріг країни в минулому році.

Читайте також"Укравтодор" відзвітував про ямковий ремонт українських доріг у 2018 році

Як повідомив Омелян у інтерв'ю УНІАН, вартість середнього ремонту становить від 10 до 20 млн грн за один кілометр, а капітальне будівництво з нуля дороги першої категорії - 1,5-2 млн євро.

Відео дня

«Це - найдешевша ціна у Європі, найближче за цінами до нас Болгарія, вона будує автобани від 3 млн євро», - повідомив міністр.

Він також зазначив, що в даний час на вітчизняному ринку працює близько 40 компаній, які можуть будувати дороги будь-якої складності.

«Ми стежимо за тим, щоб ринок розвивався, і якщо в 2014 році у нас було півтори компанії, які здатні хоч щось зробити якісно, то зараз маємо близько 40 компаній, з яких дійсно топ-10 готові робити дороги будь-якої складності», - наголосив голова транспортного відомства.

Як повідомляв УНІАН, за даними «Укравтодору», на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг державного значення в 2019 році буде спрямовано близько 20 млрд грн із загальної суми в 34,4 млрд грн на дороги державного значення, передбаченої в Дорожньому фонді. Всього на ремонт і будівництво доріг місцевого і державного значення в бюджеті передбачено понад 50 млрд грн, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.

Детальніше читайте в інтерв'ю міністра УНІАН.