Добудова другого літака "Мрія" коштуватиме $300-400 мільйонів / Facebook Віталій Трубніков

Завершення робіт з добудови другого Ан-225 "Мрія", який 30 років залишається найбільшим і найпотужнішим у світі транспортним літаком, коштуватиме 300-400 мільйонів доларів.

Читайте такожУкраїнський літак-гігант "Мрія" святкує 30-річний ювілей

Про це в сюжеті на Youtube-каналі Державного музею авіації імені Антонова заявив провідний конструктор літака Ан-225 "Мрія" Микола Калашников.

Відео дня

"Цифра з кожним роком змінюється. Не тільки через інфляцію гривні, але й того ж долара. Час іде, світові ціни зростають... Сума 500 мільйонів доларів ніколи не фігурувала, десь 400 з чимось фігурувала сума, за попередніми розрахунками. Мені важко на цю тему говорити, я не володію всією інформацією, тільки тією, яка через мене проходила. Від 300 до 400, в цьому діапазоні, може трохи більше 400 (мільйонів доларів - УНІАН)", - сказав він.

За словами конструктора, роботи з добудови хвостової частині літака держпідприємство "Антонов" здатне виконати власними силами, оскільки воно зберегло конструкторські та виробничі кадри. При цьому, додав Калашников, підприємство не може виконати своїми силами роботи по виготовленню шасі, бо це планувалося зробити на заводі "Південмаш" у Дніпрі, але там виникли проблеми.

Довідка УНІАН. Ан-225 "Мрія" створений київським Конструкторським бюро імені Антонова. Свій перший політ літак здійснив у 1988 році. З того часу "Мрія" залишається найбільшим і найпотужнішим у світі транспортним літаком.