Nissan закриє виробництво дизельної версії мінівена NV200 в Барселоні / фото insideevs.com

Компанія Nissan анонсувала припинення виробництва дизельної версії мінівена NV200 для європейського ринку до кінця літа поточного року.

Читайте такожСША почали розслідування щодо Nissan

Таким чином, незабаром в Європі можна буде офіційно придбати тільки електричну версію даної моделі Nissan e-NV200, пише itc.ua.

Відео дня

Мінівен з дизельним двигуном для локального ринку збирали в Барселоні (Іспанія), однак складальні лінії даної моделі присутні також в Мексиці, Японії, Китаї, Індії та Індонезії. Крім позначення Nissan NV200 цей мінівен також відомий під іменами Chevrolet City Express, Nissan Evalia, Mitsubishi Delica і т. д.

У зв'язку з «дизельгейтом» попит у Європі на автомобілі з двигунами даного типу впав. У свою чергу недавній випуск оновленої версії Nissan e-NV200 з батареєю на 40 квтг замість 24 квтг навпаки, прискорив продаж електричної версії мінівена. З урахуванням виходу спорідненої моделі Nissan LEAF e+ не виключена і поява версії мінівена з батареєю на 62 квтг.

Зазначимо, що в середині поточного року у Франції має стартувати виробництво нової моделі Nissan NV250, яка є близнюком Renault Kangoo. Оскільки останній також доступний в електричній версії (Kangoo Z. E.), то цілком ймовірно, що новинка випускатиметься в форматі електромобіля.

Нагадаємо, що електромобіль Nissan e-NV200 оснащується електродвигуном потужністю 80 кВт і батареєю на 40 квтг, яка забезпечує запас ходу близько 200 км за вимірювальним циклом WLTP.