Ілюстрація / REUTERS

У Харкові з 7 лютого вартість проїзду у метрополітені зросте на 3 гривні – до 8 гривень за поїздку, у трамваях і тролейбусах на 2 гривні – до 6 гривень.

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, відповідне рішення було прийняте сьогодні, 6 лютого, на засіданні виконавчого комітету.

Як поінформував під час засідання заступник міського голови Харкова – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, вартість проїзду у комунальному транспорті зросла через те, що чинний тариф уже не відшкодовує економічно обґрунтованих витрат на надання послуги.

Відео дня

Читайте такожУ Львові подорожчає проїзд у маршрутках

Він зазначив, що від Антимонопольного комітету не надходило жодних зауважень щодо порядку формування тарифу на перевезення пасажирів у метрополітені, трамваях і тролейбусах.

За його словами, у зв’язку з підвищенням тарифу зберігаються всі діючі пільги.

«Це означає, що 62,7% пасажирів наземного електротранспорту будуть, як і раніше, їздити безкоштовно. У метро кількість пільговиків менша, але вони також збережуть свою пільгу», - зазначив Фатєєв.

За його інформацією, після підвищення вартості проїзду комунальні підприємства здійснюватимуть перевезення пасажирів з електронним квитком або безконтактною карткою за тарифом, який діяв на момент їх поповнення.

Як повідомляв УНІАН, з 29 квітня 2018 року у Харкові вартість проїзду в метрополітені підвищилась до 5 грн за поїздку, у трамваях і тролейбусах – до 4 грн.