Частка вживаних автомобілів на первинному ринку досягла 91% / фото УНІАН

Обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок, в Україні в січні 2019 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс у 10 разів і становить 51,5 тисячі авто.

Читайте також"Євробляхерам" наворожили про серйозні штрафи вже з травня

Про це УНІАН повідомила прес-служба асоціації "Укравтопром".

Відео дня

Також повідомляється, що в результаті частка вживаних автомобілів на первинному ринку досягла 91%.

В асоціації зазначили, що основну масу в цих реєстраціях становлять колишні "евробляхи", яким тимчасово надано пільгове розмитнення, що яскраво відбилося на віковій структурі первинного ринку вживаних авто.

"Автомобілі випуску до 2010 року охопили лише п'яту частину первинного ринку секонд-хенду, а 80% припало на авто більш солідного віку. Варто зазначити, що найчастіше українці зупиняють свій вибір на автомобілях з дизельними двигунами. У січні такі автомобілі охопили 71% первинних реєстрацій ввезених авто з пробігом. Водночас частка бензинових авто становить 20%, автомобілів з ГБО - близько 8%, і не більше одного відсотка припало на електромобілі та гібриди", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лідером січня став Volkswagen, 11 144 авто цієї німецької марки поміняли своїх іноземних власників.

Другою за популярністю стала марка Opel, понад 5,5 тисячі вживаних автомобілів було ввезено і минулого місяця зареєстровано в Україні.

На третьому місці ще одна німецька марка - Audi з результатом 4,5 тисячі авто.

Також високий попит в українців мали автомобілі марок Renault - 3 701 штука і BMW - 3 678 штук.

Найпопулярнішими моделями у січні серед імпортного секонд-хенду стали: Volkswagen Passat - 5 572 штуки, Volkswagen Golf - 2 656 штук, Skoda Octavia - 2 386 штук, Audi A6 - 2 267 штук і Opel Zafira - 2 136 штук.

Як повідомляв УНІАН, продаж вживаних автомобілів в Україні за підсумками 2018 року зріс у 2 рази - до 116,8 тисячі штук

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.