Фіскальна служба розмитнила "євроблях" на 5 мільярдів гривень / фото УНІАН

Митниці Державної фіскальної служби (ДФС) в період з 25 листопада 2018 року по 6 лютого 2019 року включно оформили за новим пільговими умовами 80,1 тисячі автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені в Україну з 1 січня 2015 року і до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів.

Читайте такожУ ДФС не планують продовжувати пільговий період розмитнення "євроблях"

Як повідомили в прес-службі ДФС, всього за вказаний період до бюджету сплачено понад 5 мільярдів гривень митних платежів.

Відео дня

Повідомляється, що з загальної кількості розмитнених автомобілів майже 68 тисяч штук перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за них автовласники добровільно сплатили 577,7 мільйона гривень (8500 гривень за кожне авто), що звільнив власників таких автомобілів від адміністративної відповідальності за дане порушення.

"Найбільш активно громадяни оформлюють транспортні засоби в місті Києві - майже 13,2 тисячі автомобілів, Волинській – 10,2 тисячі, Чернівецькій – 7,2 тисячі, Львівській – 6,8 тисячі та Закарпатській областях – 6,8 тисячі", - зазначили в прес-службі.

Повідомляється, що лише за минулу добу українці оформили понад 3,8 тисячі автомобілів на єврономерах, за які сплатили майже 233,5 мільйона гривень платежів.

У ДФС нагадали, що 22 лютого закінчується термін пільгового періоду ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

"Після цього часу власники таких автомобілів будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України прогнозує збільшення кількості розмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією на пільгових умовах до 250-300 тисяч.

З 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни у Податковий і Митний кодекси про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено запровадження базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна і його обсягу, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 ставки для розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених з 1 січня 2015 року до набрання чинності закону.

До прийняття законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з еврономерами.