Наразі безконтактно можна сплатити за проїзд лише на 11 станціях електрички / фото oschadbank.ua

Компанія Mastercard в Україні спільно з державним "Ощадбанком" за підтримки Київської міської державної адміністрації та КП "Київпастранс" запустили механізм оплати проїзду безконтактним способом для пасажирів київської міської електрички, яка проходить по кільцю Київського залізничного вузла.

Читайте такожСтолична міська електричка починає курсувати за новим графіком

Як повідомили УНІАН у прес-офісі компанії Mastercard в Україні, поки що сплатити за проїзд безконтактним способом можна на 11 станціях електрички, які покривають 83% пасажиропотоку, де встановлено 16 турнікетів із зчитувальним пристроєм.

Відео дня

Зокрема, дана технологія працює на станціях Дарниця, Лівобережна, Троєщина-2, Почайна, Вишгородська, Сирець, Борщагівка, Караваєві Дачі, Київ-Пасажирський, Видубичі та Лівий Берег.

За даними прес-офісу Mastercard в Україні, загалом у рамках проекту планується встановити 24 турнікети, які зроблять безконтактну оплату доступною на всіх станціях міської електрички.

Згідно з повідомленням, оплатити проїзд у такий спосіб можна платіжною карткою будь-якого банку різних платіжних систем, платіжним пристроєм з технологією NFC і картою киянина.

Загалом у партнерстві з "Ощадбанком" Mastercard реалізував проекти безконтактної оплати проїзду в київському метрополітені та фунікулері, автобусах Мукачева, трамваях Києва і Львова.

Як повідомляв УНІАН, за прогнозами Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), частка безготівкових розрахунків у 2019 році становитиме 17-20% у загальному обсягу розрахунків.

Міжнародна компанія Mastercard спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях, керуючи платіжною мережею, яка об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектору в більш ніж 210 країнах і територіях.

Маршрут київської міської електрички обслуговують дев‘ять поїздів у складі шести вагонів кожний, які щомісяця перевозять понад 640 тисяч пасажирів.