З-за великої ваги фур є загроза руйнувань конструкцій греблі / фото УНІАН

Виконавчий комітет Запорізької міської ради вирішив заборонити рух автомобільного транспорту вагою понад 25 тонн через греблю Дніпровської ГЕС.

Читайте такожУ Києві фура зламалася на дорозі, заблокувавши рух на півтори години (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні, 11 лютого, підписав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Відео дня

Заборона на рух вантажного транспорту (вагою понад 25 тонн) буде введено у зв'язку з тим, що дорожнє покриття греблі потребує капітального ремонту і сам об'єкт визнаний аварійним. Крім того, у зв'язку з великим навантаженням, існує загроза руйнувань конструкцій греблі.

У зв'язку з тим, що об'єкт знаходиться на балансі ЗАТ "Укргідроенерго", Запорізька міська рада не може виділити бюджетні кошти на її ремонт, оскільки це є нецільовим витрачанням. При цьому керівництво "Укргідроенерго" заявляє, що не має коштів на ремонт проїжджої частини греблі. У зв'язку з цим владою міста було прийнято рішення заборонити рух великогабаритного транспорту.

Крім того, члени мерії Запоріжжя також вирішили обмежити рух автомобілів вагою понад 25 тонн по мостах Преображенського (два мости, що з'єднують правий і лівий береги річки Дніпро в Запоріжжі, є альтернативним греблі шляхом, що з'єднує дві частини міста).

Згідно з рішенням мерії, проїзд по мостах Преображенського буде обмежений у період з 07:00 до 21:00. За словами Володимира Буряка, на цей крок міська влада змушені були піти, щоб уникнути значних заторів на мостах є лише по одній смузі руху в кожну сторону.

Очікується, що дане рішення почне діяти через місяць, після того, як будуть виконані всі підготовчі роботи.

Зокрема, мова йде про встановлення відповідних дорожніх знаків та розміщення на греблі ДніпроГЕСу постійних постів патрульної поліції. Крім того, в мерії повідомили, що розішлють інформаційні повідомлення про обмеження руху всім автомобільним перевізникам Запорізької області, а також підприємствам всієї України.

Нагадаємо, мости Преображенського і гребля ДніпроГЕСу – єдині транспортні розв'язки, які дозволяють дістатися з правого берега (Дніпровське направлення) на лівий берег Дніпра і назад. Відповідно, перевізникам незабаром доведеться їздити в об'їзд обласного центру.