Зі складом спостережної ради УЗ визначиться вже влітку / фото УНІАН

Наглядова рада акціонерної компанії "Укрзалізниця" має намір до кінця лютого визначити кваліфікаційні критерії для кандидатів на посади членів нового правління компанії, а до кінця першого півріччя – повністю визначитися з його новим складом.

Читайте такожПризначення Кравцова головою правління "Укрзалізниці" позитивно оцінив голова наглядової ради компанії

Про це повідомили в прес-службі "Укрзалізниці" з посиланням на голову наглядової ради компанії Шевки Аджунера.

Відео дня

"Тоді (наприкінці лютого на засіданні наглядової ради – УНІАН) ми завершимо та узгодимо ці кваліфікаційні критерії, і сподіваюся, що дуже швидко перейдемо до наступного етапу оцінки відповідності критеріям. Ми постараємося прискорити цей процес, але дедлайн - кінець першого півріччя. До закінчення першого півріччя 2019 все визначиться", - цитує прес-служба Аджунера.

У повідомленні з посиланням на Аджунера наголошується, що раніше затверджений голова правління компанії Євген Кравцов повністю відповідає вимогам наглядової ради.

"Ми визначаємо і фіналізуємо вимоги, кваліфікації кожної посади. Потім на цій основі будемо оцінювати кожного, чи відповідають вони цим вимогам, або потребують поліпшення. Дуже важливо, щоб команда була цілісною, щоб працювала разом. Команда повинна мати єдине бачення цілей і завдань під головуванням голови правління", - зазначив голова наглядової ради.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Кабінет міністрів України затвердив на посаді голови правління акціонерної компанії "Укрзалізниця", строком на три роки, Євгенія Кравцова, який до цього виконував обов'язки голови правління перевізника.

У серпні 2017 року Кабінет міністрів звільнив голову державної компанії "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна та першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, призначивши останнього тимчасово виконуючим обов'язки голови "Укрзалізниці".

Наприкінці червня 2018 року Кабінет міністрів затвердив новий склад наглядової ради "Укрзалізниці".

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є приватним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.