Підвищення тарифів у харківській підземці оскаржили у суді / фото objectiv.tv

У Харкові подали до суду позови про скасування рішень виконавчого комітету міськради про підняття тарифів на проїзд у метро, тролейбусах та трамваях

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Харківської міськради, член громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк.

Читайте такожУ метро Харкова підлітки перестрибували турнікети, протестуючи проти подорожчання проїзду (відео)

Відео дня

"Два позови про скасування рішень виконкому вже подані до суду. Разом із заявами про призупинення дії нових тарифів до вирішення спору по суті", - написав він.

Черняк додав, що рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд підписав секретар Харківської міськради Олександр Новак, хоча за законом - це прямий обов'язок мера Геннадія Кернеса.

"І все б нічого. Ну вигадали б яку-небудь відпустку або лікарняний оформили. Однак у цей же день Кернес підписав два розпорядження! Тобто фактично міський голова 6 лютого виконував свої обов'язки, а значить повинен був підписувати і рішення виконкому!", - додав Черняк.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові з 7 лютого вартість проїзду у метрополітені зросла на 3 грн – до 8 грн за поїздку, у трамваях і тролейбусах на 2 грн – до 6 грн.