Компанія Bentley представила кросовер Bentayga Speed, який позиціонується як найшвидший серійний SUV в світі. 

Максимальна швидкість моделі Bentayga зросла до 306 км / год, пише Motor1 .

Автомобіль оснащений 6-літровим твін-турбо W12, який на базовій версії видає 600 к.с., а на модифікації Speed - 626 к.с. Що цікаво, за потужністю Bentley Bentayga поступається попередньому рекордсмену серед кросоверів - 641-сильному Lamborghini Urus з двигуном V8.

Читайте такожPorsche почала тестувати свій електрокар Taycan (відео)

Незважаючи на те, що крутний момент залишився незмінним, динаміка розгону 0-100 км / ч покращилася на 2 десяті секунди - до 3,9 секунди. Максимальна швидкість зросла до 306 км / год і формально Bentayga Speed тепер динамічніше Urus, а Lamborghini втратила звання найшвидшого серійного кросовера в світі - тепер це Bentley.

Для нової модифікації були переналаштовані режим Sport в електронній системі, доопрацьована 8-ступінчаста автоматична коробка передач і 48-вольта система Dynamic Ride. Підвіска стала більш жорсткою, а спортивний вихлоп - більш звучним.

Візуально автомобіль відрізняється 22-дюймовими колесами з особливим 10-спиць дизайном, темними фарами, ліхтарями і гратами радіатора. Салон може бути оброблений алькантарою, яка не пропонується для інших версій Bentayga, а також на сидіннях і передньої панелі з'являється логотип Speed.

Вартість Bentley Bentayga Speed поки не названа. Автомобіль представлять на автосалоні в Женеві в березні, а продажу почнуть протягом 2019 року.