Виконком Харківської міськради прийняв рішення підвищити з 7 лютого вартість проїзду у метрополітені \ objectiv.tv

Влада Харкова має намір розробити і впровадити диференційовану оплату вартості послуг з перевезення пасажирів і багажу в міському електротранспорті.

Читайте такожУ Харкові суд повернув старі ціни на проїзд у метро

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, таке доповнення до рішення про встановлення нових тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах було прийнято сьогодні, 20 лютого, на засіданні виконавчого комітету.

Відео дня

За словами заступника міського голови з питань інфраструктури Євгена Водовозова, з пропозицією ввести диференційовану оплату проїзду до міськради надходили неодноразові звернення. До того ж подібна система сьогодні широко використовується в різних країнах, впроваджена в столиці України.

«Ми доручили підприємствам транспорту провести подібні варіанти розрахунків і доповісти на засіданні виконкому для подальшого їх прийняття. Це рішення фактично зобов'язує наші підприємства не придумувати, чому цього не зробили, а почати підготовку до цього процесу», - підкреслив Водовозов.

Він зазначив, що до розробки системи диференційованої оплати будуть залучені фахівці Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова.

«Спільно з комунальними підприємствами вони вивчать європейський досвід у сфері диференціації оплати проїзду і внесуть свої пропозиції», - розповів чиновник.

Терміни, коли подібна система буде впроваджена в Харкові, поки не встановлені.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого виконком Харківської міськради прийняв рішення підвищити з 7 лютого вартість проїзду у метрополітені на 3 грн – до 8 грн за поїздку, у трамваях і тролейбусах – на 2 грн, до 6 грн.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд призупинив рішення про підвищення тарифів.

20 лютого прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою щодо зниження вартості проїзду в електротранспорті.