Правоохоронці затримали екс-чиновника «Укрзалізниці» / фото УНІАН

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» правоохоронці затримали колишнього першого заступника керівника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», підозрюваного у завданні державі понад 90 млн грн збитків.

Читайте такожСправа про розкрадання 90 мільйонів «Укрзалізниці»: НАБУ повідомило про підозру помічнику нардепа

Про це йдеться у повідомленні на сайті Національного антикорупційного бюро України.

Відео дня

"Цю особу, разом зі ще сімома, детективи Національного бюро підозрюють у завданні понад 93 млн грн збитків «Укрзалізниці» через закупівлю стрілочної продукції за завищеними цінами. На момент вчинення злочину екс-посадовець обіймав посаду помічника одного з народних депутатів, який, за версією слідства, також причетний до корупційної схеми", - йдеться у повідомленні.

Детективи НАБУ повідомили про підозру екс-посадовцю «Укрзалізниці» в січні цього року (ч.3 ст.27 ч.2 ст.28 ч.1 ст.205 (Фіктивне підприємництво) та ч.ч. 2,3 ст.27 ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України), але, оскільки той переховувався від слідства, його оголосили в розшук.

Підозрюваного затримали співробітники Державної прикордонної служби та передали його детективам НАБУ для проведення слідчих дій.