В Україні продавали автомобілі преміум-класу з перебитими номерами / фото dbr.gov.ua

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили схему незаконного ввезення в Україну автомобілів преміум-класу без сплати обов’язкових митних платежів, які потім продавалися за підробленими документами та номерами вузлів та агрегатів.

Читайте такожУ ДФС назвали топ-5 найдорожчих розмитнених "євроблях"

Як повідомила прес-служба ДБР, схему було організовано за участю співробітників Львівської митниці.

Відео дня

Зокрема, автомобілі преміум-класу незаконно ввозилися на територію України або в режимі тимчасового ввезення, або з документами дипломатичних представництв іноземних держав, - таким чином не сплачувалися обов’язкові митні платежі під час ввезення на митну територію України.

Також виготовлялися підроблені документи про митну вартість та походження автомобілів, в автомайстернях номери вузлів та агрегатів перероблялися під наявні свідоцтва власності, а автомобілі за підробленими документами та номерами продавалися на території України.

"Слідчі викрили факт незаконного ввезення автомобілю "Мерседес", внаслідок чого державний бюджет недоотримав 658 тис. грн. Проведено обшуки у службових приміщеннях Львівської митниці, а також за місцем проживання службових осіб митниці. Наразі встановлюється кількість автомобілів, які були незаконно ввезені на територію України за участю даних співробітників, та збитки, нанесені державі в результаті реалізації схеми", - повідомили в ДБР.

фото dbr.gov.ua
фото dbr.gov.ua

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми (ст. 364 ККУ) здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в м. Києві; процесуальне керівництво – Генеральна прокуратура України; оперативне супроводження – Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.