Перші електровантажівки Volvo з'являться на дорогах Швеції / фото volvotrucks.com

Компанія Volvo Trucks цього тижня здійснила поставку своїх перших повністю електричних вантажівок: сміттєвоза для компанії зі збору та утилізації сміття Renova і вантажівки для логістичної компанії DB Schenker і її партнера-перевізника TGM, що працюють у Швеції.

Читайте такожНазвано топ-5 найбільш «електромобільних» країн і найпопулярніші бренді

Як пише itc.ua, постачанню вантажівок передувала тестова програма, в рамках якої водії, що працюватимуть на електричних вантажівках, мали можливість пройти тест-драйв. Судячи з відгуків, особливо здивувала водіїв електрична трансмісія, що забезпечує швидке і плавне прискорення і низький рівень шуму.

Дрібносерійне виробництво вантажних автомобілів Volvo FL Electric і Volvo FE Electric для європейського ринку буде запущено в другій половині 2019 року.

Нагадаємо, що електровантажівки Volvo FL Electric (повна маса 16 тонн) і Volvo FE Electric(повна маса 27 тонн) призначені для перевезення вантажів, збору сміття та інших сфер діяльності у міських умовах.

Перша модель (FL) оснащується електродвигуном потужністю 130 кВт (пікова — 185 кВт) з крутним моментом до 425 Нм і блоком батарей від 100 до 300 кВт/год з максимальним запасом ходу 300 км.

фото volvotrucks.com
фото volvotrucks.com
фото volvotrucks.com

Друга модель (FE) отримала відразу два електродвигуни сумарною потужністю 260 кВт (пікова — 370 кВт) і крутним моментом 850 Нм, при цьому блок батарей на 200-300 квт/год (залежно від потреб покупців) забезпечує запас ходу до 200 км.