Тендер на розробку ТЕО метро на Троєщину скасували / фото УНІАН

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" планує найближчим часом оголосити тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) метро на Троєщину.

Читайте такожУ "Київпастрансі" пояснили, чому міська електричка їздить зі збоями

Про це йдеться на сторінці Київського метрополітену в Twitter.

Відео дня

«Тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування метро на Троєщину буде оголошено в найближчі дні після оновлення деяких параметрів відповідно до законодавства», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що тендер на розробку ТЕО є першим кроком на шляху будівництва метро на Троєщину.

«Тендер метро на Виноградар також був у кілька етапів. Проте всі процедури закінчені, і облаштовуються будівельні майданчики», - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними в системі публічних закупівель ProZorro, КП «Київський метрополітен» скасував тендер на розробку технічно-економічного обґрунтування будівництва метро на Троєщину.

Згідно з протоколом засідання тендерного комітету, 19 лютого дирекція будівництва метрополітену надіслала лист, в якому вказала, що закупівля послуг на розробку даного ТЕО була передбачена розпорядженням виконавчого органу Київради від 19 жовтня 2018 року і програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки, затвердженою радою в грудні 2017 року.

Однак програма економ- і соцрозвитку Києва на 2019 рік не передбачає фінансування бюджетом Києва зазначених робіт, випливає з документа. Тендер було вирішено скасувати через "скорочення видатків на закупівлю товарів, робіт і послуг".

Зазначається, що перша черга складається з ділянки від станції "Вокзальна" до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина з першим електродепо, друга черга - від станції "Вокзальна" до Кільцевої дороги з другим електродепо.

Передбачений термін виконання ТЕО - протягом 2019 року. Очікувана вартість - 148,517 млн гривень.

Як повідомляв УНІАН, в кінці 2018 року Київський метрополітен уклав договір про будівництво метро на Виноградар з переможцем тендеру, проведеного в системі Prozorro, - «Київметробуд». Мова йде про продовження Сирецько-Печерської гілки столичного метро.

В рамках першої черги робіт на дільниці майже 4 кілометри передбачається будівництво двох станцій - «Мостицька» і «Проспект Правди» - і відгалуження в бік станції «Виноградар» для подальшого продовження лінії. Згідно з документом, роботи триватимуть до 2021 року, а їх бюджет становить 5 млрд 993 млн грн.