Киевстар уcтранил повреждение линии / itc.ua

Протягом минулої доби спеціалісти «Київстар» змогли усунути пошкодження на волоконно-оптичній магістралі на території Луганської області, й мобільний зв'язок компанії тут знову запрацював.  

Про це УНІАН повідомили у прес-службі компанії.

"Станом на 19 лютого 2015 року роботу радіомережі «Київстар» на території Луганської області відновлено. Наразі функціонують майже 80% базових станцій на території регіону, послуги мобільного зв’язку доступні у більшості міст та населених пунктів Луганщини", - повідомляє прес-служба. 

Відео дня

Згідно з інформацією компанії, аварія на волоконно-оптичній магістралі сталася 17 лютого 2015 внаслідок розривів і пошкодження кабелю. Ситуація ускладнювалася тим, що частина магістралі знаходиться на території проведення антитерористичної операції, де обмежено рух цивільного транспорту. 

Читайте також«Київстар» пояснив, чому відключив зв'язок на окупованій частині Донбасу

"Складнощі зі зв’язком на території Донецької та Луганської області виникли 4 лютого 2015 року, коли технічний центр «Київстар» в Донецьку було захоплено озброєними людьми, які знеструмили і пошкодили телекомунікаційне обладнання. У результаті без зв'язку залишилася більше половини Донецької області і майже вся Луганська область. Згодом  фахівці «Київстар» практично повністю відновили мобільний зв'язок у Луганській області. У Донецькій області залишаються складнощі  зі зв’язком через неможливість отримати доступ до технічного майданчику", - нагадують у прес-службі.