Японці розсекретили електромобіль Honda e Prototype / фото hondanews.eu

Напередодні Женевського автосалону японський автовиробник повністю розсекретив свій новий електромобіль, створений на основі концепту 2017 року Urban EV, і дав йому нове ім'я — Honda e Prototype.

Читайте такожPolestar представивши конкурента Tesla Model 3 (фото)

За словами представників компанії, цей «прототип» набагато ближчий до серійної версії моделі, ніж його попередник, пише itc.ua.

Під час створення оновленої версії Honda e Prototype його творці зосередилися на «унікальному дизайні, просунутій функціональності та захоплюючій динаміці». Основна модель використання — міська. Бічні дзеркала замінили системою камер Camera Mirror System, дверні ручки автоматично ховаються в поверхні передніх дверей (до речі, їх чотири, а не дві, як може здатися з першого погляду на фотографії), а зарядний порт вбудований у центр капота, щоб до нього було простіше дістатися з будь-якого боку кузова.

фото hondanews.eu
фото hondanews.eu

Технічні характеристики Honda e Prototype все ще не озвучуються, проте вже точно відомо, що електромобіль буде задньопривідним, а батарея з підтримкою швидкої зарядки (80% за 30 хвилин) забезпечить запас ходу на рівні 200 км.

Японці також опублікували свіжі зображення салону і приладової панелі з величезним екраном, які дозволяють оцінити зручність даних елементів. Втім, найпростіше подивитися відео від численних автовидань, представникам яких вже дали попередньо ознайомитися з Honda e Prototype. Всі інші зможуть це зробити менш ніж через тиждень на Женевському автосалоні.

Нагадаємо, що серійне виробництво і продажі новинки в Європі повинні стартувати вже до кінця поточного року, а вже до 2025 року дві третини проданих у Європі автомобілів Honda повинні бути електричними.