Ілюстрація REUTERS

Шведський автовиробник Volvo Cars з 2020 року обмежить до 180 км/год максимальну швидкість на всіх своїх моделях.

Читайте такожVolkswagen показав оновлений Passat (фото)

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-реліз компанії.

Відео дня

"До 2020 року ми обмежимо максимальну швидкість усіх наших автомобілів до 180 км/год. Ми також активно вивчаємо, як поєднання інтелектуального керування швидкістю і технології геозон може автоматично змусити автомобілі дотримуватися обмеження швидкості поблизу шкіл і лікарень", - зазначено в повідомленні.

"Немає жодних причин, за якими автомобіль має їхати швидше 180 км/год, принаймні, не на Volvo. З 2020 року ми введемо обмеження швидкості для порятунку життів. Але також тому, що це має стати сигналом до дискусії про те, що ми можемо зробити з новими технологіями, щоб автомобілі були ще безпечніше", - пояснив глава концерну Хокан Самуельссон в інтерв'ю Шведському радіо.

Обмеження на швидкість стосуватимуться автомобілів, призначених для приватних осіб. Винятки будуть можливі, наприклад, для поліції. Цей захід - частина стратегії Vision 2020, згідно з якою на авто компанії при ДТП будуть неможливі смертельні випадки або отримання серйозної травми.

"Швидкість до 180 км/год сама по собі не врятує життя (хоча, якщо ми зможемо врятувати одне життя, це того варто). Але ми робимо це тому, що змушуємо людей думати. Про вплив, який може надати перевищення швидкості, про нашу нездатність постійно регулювати швидкість в залежності від дорожньої ситуації", - пояснюється в прес-релізі компанії.