На час реконструкції для зручності пасажирів організують додаткові зупинки транспорту / фото УНІАН

На час реконструкції транспортної розв'язки на перетині вул. В. Гетьмана - О. Довженка і просп. Перемоги (Шулявський шляхопровід), робота громадського транспорту буде забезпечена за зміненими маршрутами.

Читайте також3-4 листопада в Києві знесуть Шулявський шляхопровід, рух буде закрито на півтора року

Про це повідомляє прес-служба КП "Київпастранс".

Відео дня

Так, рух тролейбусів маршруту № 22 буде організовано як тролейбусний маршрут № 22К "Аеропорт "Київ" - вул. Борщагівська (Індустріальний шляхопровід).

Тролейбусний маршрут № 27 "Ст. м. "Почайна" - залізнична ст. "Київ-Волинський" буде курсувати на двох ділянках: № 27К "Залізнична ст. Київ-Волинський - вул. Борщагівська (Індустріальний шляхопровід)"; № 27А: "Ст. м. "Почайна" - вул. Дегтярівська".

Рух тролейбусного маршруту № 30 в обох напрямках організовується по трасі: від вул. Милославської до ст. м "Дорогожичі" за власним маршрутом, далі - вул. Іллєнко - ст. м "Лук'янівська" - просп. Повітрофлотський - Севастопольська пл. - далі до вул. Кадетський Гай за теперішнім маршрутом.

Крім того, вводиться тимчасовий тролейбусний маршрут № 30К "Вул. Милославська - вул. Дегтярівська".

Тимчасовий тролейбусний маршрут № 21К курсуватиме наступним чином: "вул. Кадетський гай - вул. Борщагівська (Індустріальний шляхопровід)"; рух тролейбусного маршруту № 42 "Ст. м. "Либідська - вул. Дегтярівська" як тролейбусний маршрут № 42Д "Ст. м. "Либідська" - залізнична ст. "Київ-Волинський".

Також додатково організовується рух тимчасового автобусного маршруту № 27ТР "Вул. Дегтярівська - вул. Борщагівська (Індустріальний шляхопровід)".

Крім того, за результатами затвердженої схеми організації дорожнього руху внесені зміни у трасу руху автобусного маршруту № 2 "вул. Булгакова - вул. Шолуденка".

Для зручності пасажирів планується організувати додаткові зупинки громадського транспорту в районі перетину вулиць Довженка та Цедика, перетину вулиці Нестерова та проспекту Перемоги та вулицею Гетьмана в районі Індустріального шляхопроводу в напрямку Севастопольської площі. Крім того, для створення сприятливих умов для розвороту тролейбусів на Індустріальному шляхопроводі планується перенести зупинку на вул. Гетьмана, яка знаходиться в районі Індустріального шляхопроводу в напрямку просп. Перемоги, назад у напрямку Севастопольської площі.

В КМДА нагадують, що рух транспорту по Шулявському шляхопроводу буде перекрито і організовано прилеглими вулицями з 16 березня.

Як повідомляв УНІАН, у Києві з 16 березня Шулявський шляхопровід закриють на реконструкцію.

З 17 березня почнуть демонтаж теперішнього шляхопроводу. Етапність виконання робіт передбачає, що перші роботи - це демонтаж контактної мережі, демонтаж опор освітлення, демонтаж карнизних блоків, демонтаж консолей тротуарів, розбирання асфальтобетонного покриття, демонтаж самих балок прогонових будов і частковий демонтаж ростверків.

До кінця поточного року планується завершити роботи з будівництва нового шляхопроводу довжиною 158,17 м, велосипедних доріжок (довжина - 741 м), ліво - і правоповоротніх з'їздів, реконструкції підземного пішохідного переходу, благоустрою та озелененню.