Маск підтвердив, що презентація електричного пікапа Tesla відбудеться цього року / фото Tesla

Американська компанія Tesla представить цього року ще один новий автомобіль - йдеться про повністю електричний пікап.

Читайте такожСтартували продажі бюджетної Tesla: названі ціни та комплектації

Відповідаючи на питання користувача в стрічці повідомлень Тwitter, присвяченій презентації Model Y, засновник і голова Tesla Ілон Маск підтвердив, що презентація електричного пікапа компанії відбудеться пізніше цього року.

Відео дня

На жаль, більше ніяких подробиць про автомобіль Маск не повідомив, лише в черговий раз повторив, що він найбільше чекає саме цієї презентації.

«Можливо, він здасться занадто футуристичним для більшості людей, але мені дуже подобається (дизайн — прим. ред.)», - зазначив Маск.

Маск наприкінці минулого року кілька разів натякав на можливий дебют автомобіля цього року, кажучи, що йому вкрай не терпиться випустити автомобіль на ринок, пише itc.ua

В останній раз він згадував про пікап під час обговорення фінансових результатів минулого кварталу в кінці січня. Тоді Маск говорив, що презентація автомобіля може відбутися цього року. Тепер же ці плани можна вважати офіційно затвердженими.

Напевне, що прискоритися з випуском пікапа компанію Tesla змусили конкуренти - Rivian R1T і електричний Ford F-150. Але очевидно, що виробництво цього самого пікапа почнеться в кращому випадку в кінці 2021 року, а ще більш імовірним варіантом, враховуючи нинішні виробничі потужності, виглядає початок 2022 року. Іншими словами, на ринок пікап Tesla вийде ще не скоро, відзначає видання.

Раніше Маск заявляв для Tesla Pickup пару електродвигунів з «божевільним» крутним моментом, повний привід, адаптивну підвіску, 400-500 миль запасу ходу й автопілот.

Як повідомляв УНІАН, наступного тижня - 14 березня компанія Tesla представить свій новий компактний кросовер Model Y, хоча його масове виробництво стартує тільки наступного року.