Аеропорт «Львів» готують до концесії / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури проводить підготовку концесії аеропортів «Бориспіль» і «Львів», а також кількох комунальних.

Читайте такожЦентральний вокзал Києва можуть передати в концесію: Омелян назвав терміни

Як повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України, про це очільник відомства Володимир Омелян заявив у ході першого засідання конкурсних комісій за двома пілотними концесійними проектами у портах "Ольвія" і "Херсон".

Відео дня

«Ми маємо близько 10 проектів, що стосуються як морської галузі, так і залізниці. Ми серйозно підходимо до питання аеропортів, і теж готуємо концесію аеропортів «Бориспіль» і «Львів» із залученням регіональних аеропортів. Це буде пакет - один державний аеропорт і кілька комунальних. Я переконаний, що це саме той інструмент, який дозволить прозоро залучати інвестиції, і дуже радий, що завдяки підтримці президента України ми ці проекти реалізуємо вже сьогодні», - цитує прес-служба міністра інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, раніше Омелян заявляв, що концесія державного майна дозволить збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів в Україні щонайменше у 2,5-3 рази, а провідні світові компанії будуть зацікавлені інвестувати власні кошти.