Ілюстрація REUTERS

Європейське агентство з авіаційної безпеки EASA з 12 березня тимчасово заборонило авіакомпаніям ЄС здійснювати польоти на літаках Boeing 737 MAX 8 та 737 MAX 9, а також заборонила літати іншим компаніям на Boeing 737 MAX в повітряному просторі Євросоюзу.

Читайте такожЗросла кількість країн, що відмовилися від експлуатації Boeing 737 після трагедії в Ефіопії (відео)

Про це йдеться на сайті агентства.

"Після трагічної події рейсу ET302 Ethiopian Airlines з участю Boeing 737 MAX 8 Агентство з авіаційної безпеки Європейського союзу (EASA) вживає всі необхідні заходи для забезпечення безпеки пасажирів. В якості запобіжного заходу EASA опублікувало Директиву про льотної придатності, яка призупиняє всі польоти всіх літаків Boeing Model 737-8 MAX і 737-9 MAX в Європі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, EASA опублікувало Директиву щодо безпеки, яка призупиняє всі комерційні рейси, що виконуються операторами третіх країн, всередині або за межами ЄС вищезгаданих моделей.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Африці. Загинуло 157 осіб. Це другий літак моделі Boeing 737 MAX 8, який зазнав аварії за останні чотири місяці: наприкінці жовтня в катастрофі неподалік від узбережжя острова Ява загинуло 189 осіб. Низка країн закрила свій повітряний простір для літаків даної моделі.