Тарифи на проїзд залежатимуть від класу вагона і рівня послуг / фото УНІАН

"Укрзалізниця" має намір змінити підхід до тарифоутворення у пасажирському секторі.

Читайте такожУЗ придумала новий експеримент: зменшіть кількість провідників у поїздах

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відео дня

Зазначається, що УЗ працює над удосконаленням системи зміни тарифів на пасажирські перевезення. Мета - баланс між економічною доцільністю та доступністю для клієнтів.

"Питання - як це зробити відповідно до економічних реалій, як не зачепити незахищені верстви населення і яким чином врівноважити якість і вартість перевезень", - підкреслив голова правління УЗ Євген Кравцов.

Для цього в компанії пропонують розділити пасажирські поїзди на класи за рівнем комфорту та послуг, з різним підходом до встановлення тарифів.

"Це потрібно для того, щоб "Укрзалізниця" змогла встановлювати економічно обґрунтовані ціни на проїзд у поїздах з високим рівнем комфорту "Укрзалізниці", - зауважив Кравцов.

Зокрема, Євген Кравцов розповів, що передбачено три класи поїздів "комфорт", "стандарт" і "економ", які будуть розділені за рівнем сервісу і відповідної вартості. Наприклад, для люксових перевезень тариф буде встановлено на рівні економічно мотивованого, відзначають в компанії.

"Ми на фінальній стадії введення класів. Сподіваємося, протягом декількох тижнів або навіть днів це питання буде вирішено", - підсумував Євген Кравцов.

Як повідомляв УНІАН, раніше в компанії заявили, що вартість квитків потрібно підняти більш ніж у два рази, а тарифи на перевезення багажу - майже в 3,5 раза. Це необхідно, щоб зробити перевезення беззбитковими.

Нагадаємо, що в компанії анонсували нові вагони з шумоізоляційним покриттям для підлоги. Перші 10 вагонів надійдуть у березні.