Продажі електромобілів в Україні зросли на 69% / фото УНІАН

Продажі автомобілів з електродвигуном в Україні в січні-лютому 2019 року порівняно з аналогічним періодом 2018 року збільшилися на 69% – до 814 одиниць, йдеться в повідомленні асоціації «Укравтопром».

Читайте такожVolkswagen планує випустити 70 нових моделей електрокарів

Відзначається, що основну масу в цих реєстраціях становили машини, що були в експлуатації - 741 шт.

Відео дня

Лідером українського ринку автомобілів на електротязі залишається Nissan Leaf. За два місяці 422 авто цієї марки отримали українські номери. При цьому лише 11 автомобілів з цієї кількості були новими.

Другою за популярністю стала Tesla Model S - 65 шт. (2 нових автомобілі та 63 старих).

На третьому місці BMW i3 з результатом 62 авто з яких півсотні вживані та 12 нових машин.

Електромобіль Renault Zoe вибрали 46 українців і це четвертий результат. З цих 46 Renault Zoe новими були лише 6 автомобілів.

Замикає п'ятірку найпопулярніших електромобілів FIAT 500e. З січня по лютий 35 авто цієї марки отримали українську прописку.

Водночас Jaguar I-Pace посів лише восьму сходинку рейтингу з результатом 21 зареєстрований автомобіль. Але при цьому всі електромобілі цієї моделі були новими.

Таким чином, на сьогодні Jaguar I-Pace є бестселером на українському ринку нових електрокарів.

Як повідомляв УНІАН, продаж автомобілів з електродвигуном в Україні в 2018 році в порівнянні з 2017 роком збільшився в 2 рази – до 5,3 тис. одиниць,

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, загальна кількість зареєстрованих в Україні електромобілів в 2018 році становила 12 тисяч штук. Міністерство інфраструктури України в рамках реалізації програми щодо стимулювання розвитку ринку електричного транспорту в країні має намір до 2020 року збільшити частку продажів електромобілів на вітчизняному авторинку до 15%.