Ілюстрація REUTERS

Американська корпорація Boeing підтримала рішення Федерального авіаційного управління США (FAA) і рекомендувала призупинити експлуатацію всіх літаків 737 MAX після аварії лайнера цього типу в Ефіопії, унаслідок якої загинули понад 150 осіб. Про це повідомила прес-служба корпорації.

Читайте такожУ США почнуть розслідування двох падінь літака Boeing 737 MAX

«Boeing, як і раніше, абсолютно упевнений у безпеці 737 MAX. Проте, після консультації з Федеральним авіаційним управлінням США (FAA), Національною радою з безпеки на транспорті США (NTSB) і авіаційними владами і його клієнтами по всьому світу, Boeing визначив – задля перестороги і для того, аби заспокоїти громадськість у безпеці повітряного судна - рекомендувати FAA тимчасове припинення польотів флоту Boeing 737 MAX, який складається з 371 літака по всьому світу», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Президент, генеральний директор, голова The Boeing Company Деніс Муйленбург висловив від імені всієї команди Boeing співчуття сім'ям і близьким тих, хто загинув у цих двох трагічних аваріях.

«Ми підтримуємо цей активний крок через пересторогу. Безпека є основною цінністю в Boeing, поки ми будуємо літаки, і так буде завжди. Більше немає пріоритетів для нашої компанії і нашої галузі. Ми робимо все можливе, щоб зрозуміти причину нещасних випадків у партнерстві зі слідчими, розгорнути заходи з підвищення безпеки і допомогти уникнути повторення», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби до Найробі, зазнав аварії за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб, серед яких були громадяни 35 країн.

Це вже друга катастрофа літака цього типу за півроку - наприкінці жовтня 2018 року Boeing 737 Maх 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 осіб, що були на борту.

Відразу після катастрофи в Ефіопії багато країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону польотів над Європою упровадило Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA).

Державна авіаційна служба України від 13 березня також прийняла рішення заборонити польоти літаків Boeing 737-8 Max або Boeing 737-9 Max у межах, з або над територією України.

До учора США залишалися однією з останніх країн, які вирішили продовжити експлуатацію літаків Boeing 737 MАХ 8.

Однак, увечері 13 березня президент США Дональд Трамп розпорядився негайно призупинити польоти літаків Boeing 737 Max 8 і Max 9.