З 16 березня Шулявський міст закрито на реконструкцію / фото УНІАН

В суботу, 16 березня, закривається на реконструкцію Шулявський міст, у зв’язку з чим змінено схеми проїзду та курсування громадського транспорту.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

Читайте такожСтоличний міст Метро хочуть відремонтувати за 2 мільярди гривень

Відео дня

Зазначається, що демонтажні роботи розпочнуться 17 березня. Спочатку будуть виконувати демонтаж: контактної мережі, опор освітлення, карнизних блоків, консолей тротуарів, самих балок прогонових будов та частковий демонтаж ростверків, а також розбирання асфальтно-бетонного покриття.

Планується до кінця 2019 року, зокрема, завершити роботи з будівництва нового шляхопроводу довжиною 158,17 м, велосипедних доріжок (довжина – 741 м), ліво- та правоповоротних з’їздів, реконструкцію підземного пішохідного переходу, благоустрою та озеленення.

У КМДА звертають увагу, що на шляхах об’їзду передбачено організацію одностороннього руху автомобільного транспорту, а саме: вулиця Антона Цедіка (до перетину з вулицею Петра Нестерова) та вулиця Петра Нестерова будуть переведені в режим одностороннього руху; вулиця Гарматна (до перетину з вулицею Виборзькою) та вулиця Виборзька також будуть переведені в режим одностороннього руху.

схема КМДА

Громадський транспорт з 16 березня на час реконструкції Шулявського шляхопроводу змінить свою роботу.

Читайте такожУ Києві вдень частково обмежать рух транспорту на Південному мосту

Окрім того, на період проведення реконструкції Шулявського шляхопроводу зміниться робота автобусних маршрутів у режимі маршрутного таксі.

Як повідомляв УНІАН, у Києві 18 серпня 2018 року було перекрито з’їзди Шулявського шляхопроводу у зв’язку з початком реконструкції розв’язки. Будівельники розпочали роботи з перенесення і розширення зливової каналізації, водогону, телефонних та електрокабелів в межах в’їзду/з’їзду шляхопроводу.

У жовтні минулого року головний інженер КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» Олександр Здольник повідомив, що під час демонтажу мостового переходу проспект Перемоги не перекриватимуть для транспорту повністю, тільки частково обмежуватимуть рух по одній смузі. Передбачено, що роботи здійснюватимуть вночі.

За словами Здольника, проект передбачає знесення ливарного цеху заводу «Більшовик».

Реконструкція Шулявського шляхопроводу триватиме близько 1,5 роки і обійдеться у 830 млн грн.