фото УНІАН

Державна регуляторна служба не підтримала індексацію тарифів на вантажоперевезення, яку активно просуває "Укрзалізниця".

Як заявила голова ДРС Ксенія Ляпіна за підсумками наради з питання про підвищення тарифу, в найближчі кілька днів експертна група з представників УЗ, а також зацікавлених галузевих підприємств, виробить компромісний варіант.

"На мій погляд, має бути прозорість тарифних рішень з боку "Укрзалізниці", прогнозованість тарифів. Тому пропоную створити експертну робочу групу при Міністерстві інфраструктури, з представниками УЗ, а також асоціаціями, що представляють бізнес, і потім прийняти єдине рішення...", - підкреслила Ляпіна.

Відео дня

Компанія-монополіст вже отримала достатню кількість грошей від лібералізації вагонної складової. І хоча в УЗ говорять про те, що гроші витрачені на інвестиції, це досить великі кошти, які багато в чому можуть покрити й інші витрати.

При цьому керівництво залізничного перевізника запевняє, що для покриття видаткової частини потрібно збільшити тарифи на перевезення.

Така пропозиція викликала ажіотаж і негативну реакцію з боку аграрних і металургійних асоціацій, які незадоволені черговим підвищенням.

Приміром, голова об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков відкрито висловив сумнів у виваженості нового тарифу, який може завдати шкоди промисловості. Адже він підіймається щороку, а бізнес не може постійно платити більше та утримувати підприємство монополіста.