Підвищення тарифів УЗ підвищить витрати компаній на 10 мільярдів / фото УНІАН

Американська торгова палата наполягає на створенні робочої групи з питання збільшення "Укрзалізницею" тарифу на вантажоперевезення на 14,2% у 2019 році.

Про це в ході наради в Державній регуляторній службі заявив представник АТП Сергій Вовк, передає OBOZREVATEL. За його словами, фахівці торгової палати підрахували, що пропозиція УЗ збільшити тарифи істотно підвищить і витрати компаній, більш ніж на 10 млрд гривень.

"Пропозиція полягає в тому, щоб вийти на економічно обґрунтований рівень підвищення тарифу з урахуванням реальних витрат вантажоперевізників. Мені здається, ДРС показала ефективність роботи саме на цій базі. Потрібно створити окрему робочу групу і в найкоротші терміни розглянути питання. Попередньо, що стосується позиції наших членів — ми бачимо збільшення на рівні 7% по 2019 році з урахуванням того зросту, який був у минулому році, загалом відповідає стану УЗ і українського бізнесу", - підкреслив Вовк.

Відео дня

Зазначимо, "Укрзалізниця" планує у 2019 році суттєво збільшити тариф на вантажоперевезення. При цьому саме рішення викликало ажіотаж і критику як з боку регулятора, так і великого бізнесу.

Раніше голова об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, компанія-монополіст не може виразно пояснити, чому ціни на вантажоперевезення повинні злетіти знову, адже явних передумов для цього нема. Детальніший розбір ідеї з одноразовим тарифом показує - реальна потреба "Укрзалізниці" не 15, а 7%.

Державна регуляторна служба виступила посередником у цьому питанні. Голова ДРС Ксенія Ляпіна закликала сторони сісти за стіл переговорів, створити експертну групу і в найближчі кілька днів прийти до компромісу.