Ілюстрація REUTERS

Європейська бізнес асоціація виступає за перегляд принципу автоматичної індексації тарифу на вантажоперевезення, раніше запропонований компанією "Укрзалізниця".

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповіла представник ЄБА Ярина Скороход. На її думку, тариф УЗ потрібно переглянути.

“Важливо зазначити, що нас не влаштовує механізм автоматичної індексації, тому що ми не визначаємо індекс, який був представлений УЗ як той, який відображає витрати компанії. Ми вважаємо, що тут і має виникнути дискусія, яким саме індекс або навіть кошик індексів має бути. Кожна витратна складова і має визначати конкретний індекс", — підкреслила Скороход.

Відео дня

При цьому ЄБА виступає за створення експертної групи з представників бізнес-асоціацій, а також УЗ для вироблення компромісного тарифу. Раніше таку ідею запропонувала голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна.

Як детально розписував OBOZREVATEL, "Укрзалізниця" активно просуває ідею підвищення тарифів на вантажоперевезення. Державна регуляторна служба не підтримала індексацію тарифів на вантажні перевезення.

А голова об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Калєнков відкрито висловив сумнів у виваженості нового тарифу, який може завдати шкоди промисловості. Адже він підіймається щороку, а бізнес не може постійно платити більше і утримувати підприємство монополіста.