Ілюстрація REUTERS

Компанія Ford планує скоротити близько п'яти тисяч працівників у Німеччині.

Читайте такожFord і Volkswagen будуть разом випускати пікапи і електромобілі

Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням на прес-службу Ford.

Відео дня

"На цьому в американській марці зупинятися не збираються: по всій Європі будуть закриватися, якщо не заводи, то принаймні цілі виробничі лінії. Насамперед жорстка оптимізація торкнеться неприбуткових підприємств, а з модельного ряду виключать непопулярні авто", - йдеться в повідомленні.

За планом компанії, така політика має допомогти відновити прибутковість Ford в Європі.

"Крім того, представники марки повідомили, що готують масштабні звільнення у Великій Британії. При цьому, поки що точно не відомо, скільки робочих місць буде звільнено після "чистки". За непідтвердженими даними, Ford може повністю закрити завод у країні", - підкреслює видання.

Загалом же у Ford працює близько 53 тисяч осіб в Європі, з них близько 24 тисяч - у Німеччині. В автовиробника 18 тисяч співробітників у Кельні, де знаходиться його європейська штаб-квартира, і завод, який будує малолітражний хетчбек Fiesta. Ще 6 тисяч осіб працюють на заводі у Саарлуїсі, де Ford випускає компактний хетчбек Focus і компактний мінівен C-Max. Він також має 200 співробітників в інженерному центрі в Аахені.

Очікується, що автовиробник закінчить виробництво компактного мінівена C-Max у Саарлуїсі, оскільки він зосереджений на прибуткових позашляхових і комерційних автомобілях.

Раніше Ford розповіли, що кросовер Mustang стане основою для цілої низки електрокарів. Модель, ймовірно, виділять в окремий бренд.