Перший серійний кросовер Maybach представлять в 2019 року / фото Maybach

Компанія Mercedes-Benz в 2019 році планує представити серійну версію кросовера Maybach.

Читайте такожBugatti презентувала найдорожчий автомобіль у світі (фото)

Про це повідомляє Automotive News з посиланням на слова президента і головного виконавчого директора американського підрозділу фірми Дітмара Екслера.

Відео дня

Очікується, що прем'єра автомобіля відбудеться на спеціальному заході в Китаї.

За словами топ-менеджера, автомобіль буде побудований на базі нового кросовера Mercedes-Benz GLS. Серійна версія автомобіля отримає бензиновий турбований двигун, потужністю 560 к. с., автоматичну коробку передач і систему повного приводу.

Виробництво моделі налагодять на американському заводі Mercedes-Benz, який знаходиться в Алабамі. Вартість машини становитиме $200 тис.

Продажі машини повинні початися на початку наступного року. Його основними суперниками на ринку будуть Bentley Bentayga і Rolls-Royce Cullinan.

Нагадаємо, в 2018 році компанія Mercedes-Maybach представила новий концептуальний кросовер під назвою Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Автомобіль отримав чотири електромотори, які обертають кожне з його коліс. Сумарна потужність силової установки новинки — 750 кінських сил.

Maybach був заснований в 1909 році й існував до 1950-х як виробник розкішних автомобілів. Бренд був відроджений компанією Mercedes-Benz в 2002 році і знову закритий у 2012 році через дуже низькі обсяги продажів. У 2014-му Mercedes-Benz прийняла рішення повернути на ринок Maybach як суббренд, під яким компанія продає седани S-Сlass у подовженій версії і топових комплектаціях.