Державіаслужба прийняла нові правила повітряних перевезень / фото УНІАН

Державна авіаційна служба України впровадила нові правила повітряних перевезень, обслуговування пасажирів і багажу. Про це повідомила прес-служба відомства.

Читайте такожУкраїнський лоукостер розкрив правила перевезення ручної поклажі та багажу

Зокрема, нові правила не містять норму про обов'язкове провезення певної норми багажу, тоді як раніше ця норма становила 15 кг.

Відео дня

Таким чином, Державіаслужба узаконила тарифи, що й так діють на ринку.

Державіаслужба також узаконила в новій редакції правил стягнення плати за реєстрацію в аеропорту, яку стягували деякі компанії й до цього.

"Реєстрація в аеропорту здійснюється безкоштовно, якщо це передбачено правилами застосування тарифу, за яким придбано квиток, а також, якщо не можна здійснити реєстрацію за допомогою сайту авіаперевізника або за допомогою кіоску самообслуговування. В іншому випадку за здійснення реєстрації в аеропорту авіаперевізник може стягувати додаткову плату", - зазначається в тексті правил.

Також змінилися строки закінчення реєстрації та посадки в літак із 40 хвилин до вильоту до 45 й посадки в літак - із 10 хвилин до 15.

Крім того, в новій редакції немає норм про мінімальну відстань між кріслами. Попередня редакція встановлювала відстань між кріслами на рівні не менше 31 дюйма в бізнес і преміум-класі й не менше 29 дюймів в економ-класі.

Крім того, тепер пасажирам надаватимуть воду за запитом, оскільки норми про обов'язкові прохолодні напої пасажирам немає.

Як повідомляв УНІАН, минулого року найбільший в Україні авіаперевізник - компанія «Міжнародні авіалінії України» змінила норми перевезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах залежно від базового тарифу та/або класу обслуговування, за яким було придбано квиток.

Також авіакомпанія МАУ попередила, що з 31 березня 2019 року скорочує на 5 хвилин час посадки пасажирів на борт.