Перше зображення доступного електричного кросовера Fisker / фото Fisker

Компанія Fisker показала перше зображення електричного кросовера, який буде конкурувати з недавно представленим Tesla Model Y.

Читайте такожНова Tesla Model Y: ціна, комплектації та очікуваний старт продаж (відео)

Він отримає двомоторну силову установку і зможе проїжджати без підзарядки до 480 кілометрів. Ціна автомобіля в США становитиме 40 тисяч доларів, пише motor.ru.

Кросовер Fisker оснастять двома електромоторами (по одному на кожній осі) і блоком батарей ємністю 80 кіловат-годин. У автомобіля буде знімна або така, що забирається з допомогою електроприводу, секція даху, яка дозволить «насолоджуватися поїздками з відкритим верхом без шкоди для структурної цілісності кузова».

Виробник обіцяє просторий салон, величезний проекційний дисплей та інтелектуальний інтерфейс бортової системи. Крім того, вседорожник отримає «елементи дизайну, які традиційно використовувалися для суперкарів». Очікується, що прототипи моделі з'являться вже до кінця цього року.

У січні минулого року на виставці CES відбулася прем'єра прототипу електричного седана Fisker EMotion. Його оснастили літій-іонною батареєю ємністю 143 кіловат-година, яка дозволяє на одній зарядці проїжджати до 640 кілометрів, і системою автопілота четвертого рівня автономності.